Lindobelus

11. března 2014 v 16:27 | Zuzka
Lindobelus je zvíře nevelikého vzrůstu, může dorůstat nanejvýš 50 cm. Obyčejní jedinci váží mezi 20 až 30 kilogramy, můžou se ale objevit i těžší. Jeho tělo je chlupatá koule, ze které vyrůstají čtyři končetiny. Je červený, ale můžou se najít i zlaté druhy. Oči má světle modré. Čumák vypadá jako prasečí. Nejzajímavější je, že má lidskou pusu. Nedokáže však mluvit. Uši se tyčí do výšky, můžou mít až 10 cm.
Žije ve stádech, kde je vždy jeden hlavní vůdce. Většinou má každý samec svou partnerku a s tou žije až do konce života. Když jeho partner zemře, žalem zemře také. Aktivní jsou ve dne, v noci spí. V ojedinělých případech ho můžeme potkat i v noci. Březost lindobela trvá 6 měsíců a narodí se mu obvykle 1-6 mláďat, které jsou po narození úplně holé a slepé. Mláďata jsou malá, vešla by se nám do dlaně. Za pouhé dva měsíce už jsou ale dospělá a normální velikosti.
Můžeme je najít jen v Evropě. Žijí v lesích, je jedno jestli listnatých, jehličnatých či smíšených. Spí na stromech, ale všechny ostatní věci dělají na zemi.
Živí se listy stromů nebo jehličím. Rád si pochutnává na kůře nebo míze. Za den dokáže sníst asi 2-3 kg potravy. Pít mu stačí jednou týdně, najednou vypije asi 10 l vody.

Můžeme si ochočit a chovat doma, je to ale zdlouhavý proces. Ten se však vyplatí, protože za jeho srst se dává neuvěřitelné mění. Srst potom slouží jako vlna, je ale kouzelná. Brání náš před škrknami, někdy člověka zachrání i před menším kouzlem. To ale jen v případě, že je vlna z opravdu silného jedince.

Aneb jak jsem si vymyslela tvorečka :) Omlouvám se, popis mi nejde! Ale byl to úkol do té RPG hry (ano, jsem závislák - miluju RPG a miluju Harryho Pottera!)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama